Menu
De leukste & beste online krasloten providers op een rijtje!

Winkans online krasloten

Voordat je eventueel besluit om een gokje te gaan wagen bij een online krasloten provider, is het wellicht goed om te weten hie het zit qua winkans. Voordat we hier op in gaan, vertellen we je graag eerst hoe het qua winkans zit bij de papieren krasloten die je overal in Nederland kan kopen. Als je een papieren kraslot koopt dan kan je over het algemeen rekenen op een winkans van 1 op 4 en bij het december kraslot zelfs 1 op 2. Dit lijkt erg aantrekkelijk te zijn, maar eigenlijk zegt het vrij weinig. Laten we kijken naar het december lot van 5 euro met een winkans van 1 op 2. Gemiddeld gezien valt er dus op 1 van de 2 loten een prijs. Echter als je €2,50 wint heb je ook prijs, maar zeker geen winst. Daarnaast zal je naar de winkel moeten gaan om je prijs (uch... verlies) te innen en is de kans groot dat je er €2,50 bij betaald voor een nieuwe kraskaart. Het is dan ook beter om te kijken naar het gemiddelde uitbetaal percentage en bij de papieren krasloten ligt dit percentage rond de 50 procent. Van alle verkochte kraskaarten wordt dus slechts de helft van de inleg weer als "winst" uitbetaald. De overige 50% wordt ingehouden voor de gemaakte kosten, belasting, reclame, goede doelen, enz.

Bij online krasloten is de gemiddelde winkans 1 op 3, maar zoals je al hebt kunnen lezen zegt dit bar weinig. Het gemiddelde uitbetaal percentage bij online krasloten ligft tussen de 95 en 97 procent. Dit is natuurlijk wel een heel stuk hoger en daarom aantrekkelijker dan de papieren versie. Hoe komt het dat er zo'n groot verschil tussen zit: online krasloten providers hebben spelers uit vele landen en mede daarom een zeer hoge omzet. Om de kosten te kunnen dekken is er maar een heel klein percentage nodig en dit is ook van toepassing voor de winst. Echter als speler moet je er wel rekening mee houden dat winsten niet belastingvrij worden uitbetaald. Heb je een winst van meer dan 450 euro, dan zal je zelf aangifte kansspelbelasting moeten indienden (29%). Hoe het geregeld gaat worden als de online kansspelen markt gereguleerd gaat worden, is nog niet precies bekend. De kans is groot dat de legale online krasloten providers dan de prijzen netto gaan uitbetalen.

Altijd prijs?

Door het hoge gemiddelde uitbetaal percentage van rond de 96 procent bij online krasloten, zal je kunnen denken dat je altijd prijs kan hebben. Dit is echter zeker niet het geval. Stel je speelt het kraslot spel 3WoW met een jackpot van 1 miljoen euro. Om die prijs uit te kunnen betalen moeten er wel enorm veel inzetten geplaatst worden. Tien keer het genoemde krasspel spelen met een inzet van 2 euro per keer, wil dus zeker niet zeggen dat je nadien haast geen verlies kan hebben. De kans dat je helemaal niks wint is zelfs ook mogelijk. Online krasloten staan er ook om bekend dat ze vaak lage geld prijzen uitbetalen. Dit betekend dat als je met een bescheiden inzet speelt, je sowieso lang kan spelen met een bescheiden speelbudget.

Bij online krasloten kan je vrijwel altijd kans maken op een hoofdprijs van 10.000 keer de inzet hoogte. Daarnaast zijn er enkele krasspellen met een jackpot van 1 miljoen. In principe is de winkans hoger bij de krasloten met een hoofdprijs. Het is aan te raden om hier goed bij stil te staan voordat je een gokje waagt.

Speel bewust

Natuurlijk is de winkans aantrekkelijk bij online krasloten, maar je hebt ook kunnen lezen dat dit nooit winsten zal garanderen. "Speel bewust" is misschien zelfs nog meer van toepassing bij de online krasloten dan bij de papieren versie ervan. Je zal vaak prijzen winnen en dit kan er toe bijdragen dat het een wel heel erg leuk en spannend spelletje wordt "de hoofdprijs moet nu toch echt wel een keer vallen". En dan kan je ook nog rekenen op extra's zoals bonussen als je besluit meer speeltegoed te kopen, waardoor het lastig kan zijn om te stoppen. Al met al is de verslavingsgevoeligheid best groot te noemen en dan vooral voor de spelers die een zwak voor gokken hebben. Gelukkig betreft dit slechts een klein percentage van de spelers, maar hiermee willen we het probleem zeker niet kleiner maken dan het is. Online krasloten providers hebben altijd een verantwoordelijkheid omtrent verantwoord spelen, maar kunnen niet in de portemonnee kijken van hun spelers. Ongewenst speelgedrag kunnen ze hierdoor niet altijd herkennen. De verantwoordelijkheid lijkt dus met name bij de spelers zelf te liggen.

Bewust spelen begint met het instellen van een limiet. Stel bijvoorbeeld in dat je per maand maar 1x mag storten en dan max. 25 euro (als voorbeeld). Een ingesteld limiet kan je altijd aanpassen, maar niet zodanig dat je gelijk meer kan storten. Waarom zou je dit doen als je geen probleem hebt met online gokken? Dankzij het ingestelde limiet blijft het een leuk online kansspel.

linkpartners / disclaimer / contact
SPEEL BEWUST 18+