Menu
De leukste & beste online krasloten providers op een rijtje!

Mobiele krasloten

Toen rond 2005 de eerste online krasloten providers online kwamen kon je enkel spelen op je computer of laptop. Er was wel gelijk sprake van een zogenaamde "instant play" wat betekend dat je geen software hoefde te installeren. Het enige wat vereist was is de adobe flashplayer op je computer. Mobiels waren er destijds zeker al wel, maar niet vergelijkbaar met de smartphones van nu. Het was dus in de eerste jaren niet interessant voor de online krasloten providers om mobiele spellen te bieden. Dit veranderde echter erg snel, maar het proces van mobiele krasloten is wel in 2 stapjes gegaan. Rond 2010 waren aanbieders als Scratch2Cash en Hopa vooruitstrevend te noemen om op hun website een mobiele app te lanceren. De app bevatte maar liefst 12 kraslot- e.a. spellen die je dan ook met echt geld kon spelen. Om de app te kunnen downloaden was het nodig om je mobiele nummer in te voeren, waarna je een download link in een sms-je kreeg. Helaas waren lang niet alle mobiels geschikt, echter de technologische ontwikkelingen verliepen erg snel...

Mobiel krassen

Inmiddels heeft vrijwel iedereen een smartphone e/o tablet in huis en wordt er veel minder tijd doorgebracht achter de computer voor online vermaak. Het mobiel krassen is wat dat betreft aardig meegegaan in deze ontwikkelingen. Je zit nu natuurlijk niet te wachten op een spel pakket met slechts 12 spelletjes, als er in de flash versie meer dan 200 beschikbaar zijn. Inmiddels is het dan ook zo dat als je met je smartphone of tablet één van de online krasloten providers bezoekt, je gelijk automatisch de mobiele speelomgeving zal bereiken. Dit is zeg maar een gewone website, maar dan mobiel vriendelijk. Het aanbod van kraslot e.a. spellen is groot in de mobiele omgeving en ze zijn allen gewoon in je mobiele browser te spelen. Dus geen app download, maar gewoon gebruiksvriendelijk en laagdrempelig. Je kan gelijk kennis maken met het spelaanbod in de fun modus (gratis spelen), echter een account aanmaken om een gokje te wagen met echt geld is ook mogelijk. Vanzelfsprekend kan je met 1 account switchen tussen de mobiele en gewone speel omgeving, zodat je altijd en overal kan spelen.

HTML5 spellen

Zoals eerder vermeld worden de kraslot spellen op je computer / laptop in flash aangeboden. Dit zal in de loop der jaren trouwens wel veranderen, immers flash is "oud" en het nieuwe HTML5 biedt veel meer mogelijkheden. (Met flash en html5 doelen we op de achterliggende programmeertaal). Op je smartphone of tablet flash spellen spelen zal veelal niet echt werken, daarom worden de mobiele spelen allemaal in html5 ontwikkeld. Dit biedt als grootste voordeel dat de games gewoon speelbaar zijn in een mobiele browser. Daarnaast zijn de games responsive wat betekend dat de grootte zich automatisch aanpast aan het beeldscherm formaat. Ook zal je zien dat de html5 spellen qua speelwijze mobiel vriendelijk te noemen zijn. Neem bijvoorbeeld een gewone videoslot met een rij buttons onder de rollen. Op een smartphone met een 3,5 inch touch screen zullen de buttons wel heel erg klein eruit gaan zien. De buttons zie je dan ook helemaal niet terug. Over de rollen van de videoslot zie je een grote spin knop en als de rollen gaan draaien zal de button niet zichtbaar meer zijn. Ook zie je een menu icoon, hier op klikken en je beeldscherm zal zich vullen met een makkelijk te bedienen menu. Hier bepaal je de inzet hoogte, lees je de spelregels, enz. Al met al is er goed nagedacht over de combinatie speelplezier en speelgemak.

Top 3 online krasloten aanbieders

Aanbieder Spellen Bonus Speel nu Review
Hopa 400+ Gratis tot max. 100 speelrondes Speel nu Review
PrimeScratchCards 400+ Gratis 40 online krasloten Speel nu Review
Scratch2Cash 400+ Gratis 20 online krasloten Speel nu Review

Tips voor mobiel spelen

Bij alle kraslot providers kan je dus rekenen op een mooi aanbod van mobiel vriendelijke spellen die je gewoon in je mobiele browser kan spelen. Dit biedt als voordeel dat je nu overal kan spelen, mits je mobiele apparaat beschikt over een internet verbinding. Het voordeel is wellicht ook gelijk een nadeel.. Stel je hebt nog een paar tientjes speeltegoed in je account staan en je zit te wachten op de trein. Even een gokje wagen kan dan best leuk zijn, maar zal dit niet betekenen dat je veel vaker gaat gokken dan eigenlijk goed is voor je banksaldo? Natuurlijk is de winkans groot en het gemiddelde uitbetaal percentage hoog, maar dit betekend niet dat er alleen maar winnaars zijn. Het is dan ook altijd aan te raden om je hier goed bewust van te zijn.

Op je smartphone even online krassen zal geen enorm veel data kosten, maar de spellen worden natuurlijk wel gewoon als tijdelijk bestand gedownload. Veel verschillende spelletjes spelen zal dus toch al snel een paar 100mb kosten. Geen probleem als je een data pakket hebt van een paar gb, maar wel als dit niet het geval is.Wifi (al dan niet gratis) lijkt dan een goed alternatief, maar via een open verbinding is dit niet echt veilig te noemen. Natuurlijk is de verbinding tussen jouw mobiel en de database van de krasloten provider beveiligd, maar in theorie is het wel vrij eenvoudig voor kwaadwillenden om "mee te kijken" en zodoende wellicht je account gegevens te achterhalen. Ver gezocht...? Het gebeurt niet vaak, maar je zal zelf maar net het slachtoffer zijn... Tip: zorg voor een goede beveiliging app op je smartphone.

linkpartners / disclaimer / contact
SPEEL BEWUST 18+